Bojovný výkon v Kladerubech další body nepřinesl, brankář Škuta i přes prohru mediální hvězdou.

11.09.2014 19:40

Kladeruby – Velká Lhota 1:0 (1:0)

Ve třetím kole podzimu jsme chtěli udržet naší neporazitelnost. Proti nám stál vždy velmi silný soupeř z Kladerub. Každý zápas proti nim je opravdu nepříjemný. Navíc mezi oběma týmy panuje velká rivalita. Pojmenování „Řezníci z Velké Lhoty“ vymysleli právě kopálisti z Kladerub, ti se pro změnu v loňském utkání prezentovali jako „Letci z Kladerub“ (pozn. díky přifilmovaným pádům). Před zápasem měly oba týmy plný počet bodů.

V naší sestavě se musely udělat nečekané změny. Chyběl zraněný záložník Chrástek, posila M. Huba se také ještě neuzdravil. Střed zálohy tak posílil Standa Košina, kterého doplnil forvard Radek Zeman. Na pravém kraji obrany nastoupil Michal Šimčík, který minule hrál vlevo. Na své místo se po týdenní pauze vrátil Česťa Zeman.

Jak už v této sezóně bývá takovou malou tradicí, vůbec nám nevyšel začátek. První se zranil domácí hráč a hned ze startu musel být vystřídán. A zase ty standardky. Domácí nacentrovali míč před bránu a jejich hráč dopravil míč do sítě zády.

Po inkasovaném gólu jsme se trochu zvedli. I přes pár nepřesností v rozehrávce jsme si dokázali vytvořit šance. Asi klíčovým momentem zápasu bylo, když domácím obráncům utekl Jarek Mičkal, obehrál si i golmana, který jej zastavil nedovoleně. Všichni čekali penaltu a možné vyloučení domácího brankáře. Sudí, v dobré náladě při nedělním letním odpoledni, však všechny přítomné hráče hostů překvapil. Penaltu neodpískal a za zákrok, když by Jarek šel sám na prázdnou bránou, vytáhl pouze žlutou kartu! Následnou výhodu trestného kopu z dobré vzdálenosti jsme nevyužili. Zápas jsme ale nezabalili. Pěknou střelu z dálky vyslal Radek Zeman, ale bohužel letěla těsně nad bránu. Domácí se také dostávali do nebezpečných situací, proti navýšení skóre byl opět skvělý Richard Škuta.

Po změně byla hra vyrovnaná stejně jako v první půli. Aktivní Kladeruby brzdila naše pozorná obrana a brankář Škuta. Na druhé straně zaměstnával obránce aktivní Jarek Mičkal. Záložník Kladerub se v druhém poločase dokonce ptal, jaké máme posily (zrovna nikdo z nich nehrál). Trochu se asi báli o výsledek a překvapeni naší dobrou hrou, chtěli zuby nehty těsnou výhru udržet.

Trenér Libor Huser ke konci ,se snahou posílit útok, na hřiště poslal postupně Jantače, Pavelku i Marka Chromelu. Do vážnější šance jsme se však v druhé půlce nedostali. Pár závarů v pokutovém území po standardkách si domácí beci pohlídali. Jeden z nich odnesl srážku s Jarkem Mičkalem dalším zraněním. I ve druhém poločase si vybral pan rozhodčí svoji chvilku, když neodpískal faul na Lukáše Konečného na kraji pokutového území.

3 body tak zůstaly doma. Nevím, jestli úplně na 100 % zaslouženě, ale Kladeruby měly ze hry přece jen o trochu více. V novinách měl pak domácí trenér evidentně z výhry radost. Humorné starosti s rozpoznáním vlastních svěřenců a střelce gólu doprovázela i pochvala našeho brankáře. Gratulace k výhře do Kladerub, letos budou v tabulce myslím hodně vysoko. 

Jak praví domácí trenér v rozhovoru pro Valašský deník, podržel nás brankář ANO, ale zapomněl však dodat, že při dvou sporných momentech je taky někdo podržel, rozhodčí.

https://valassky.denik.cz/fotbal_region/iv-trida-ktere-z-dvojcat-rozhodlo-v-kladerubech-ani-hraci-si-nebyli-jisti-201409.html

Brankář Škuta se tedy už pomalu stává mediální hvězdou. Jeho výkon a vzhled dokonce ocenila i moje babička, která na fotbale byla po letech poprvé: "Ten Váš brankář dobře chytá i dobře vypadá". Richard tak má fanynky ve všech věkových kategoriích. Popularitou už předehnal i šutéra Lubora Bébu, který tentokrát na sebe vstřelenou brankou neupozornil.

Sestava:  Škuta – Šimčík, Dořičák, Kysučan, Zeman Čest. (Pavelka Luboš). – Skotnica, Zeman, Košina, Konečný – Béba (Pavelka Lukáš, Jantač Zdeněk, Chromela Marek), Mičkal

Zpět