Jarek Mičkal a ti další zaskočili rezervu Stříteže

20.10.2014 19:42

Velká Lhota – Střítež „B“ 5:2 (3:1)

Po šňůře tří venkovních porážek jsme na domácím hřišti přivítali favorizovaného soupeře. Béčko Stříteže je v tabulce daleko před námi. Do každého zápasu se však vstupuje za nerozhodného stavu 0:0 a předzápasové prognózy nemusí vždy rozhodovat.

V sestavě stále chyběl vykartovaný Martin Kysučan, naopak na své místo ve středu obrany se vrátil kapitán Dan Dořičák. Od začátku ve středu zálohy nastoupil Petr Galík a Radek Zeman se tak mohl v prvním poločase posunout na hrot útoku vedle Jarka Mičkala.

Začátek zápasu přinesl svižnou podívanou a hned v úvodu se po důrazu Radka Zemana prosadil Jarek Mičkal. První branka nás neuspokojila a přidali jsme další. Po rohovém kopu se (tentokrát hlavou) Jarek Mičkal znovu prosadil a bylo to 2:0. Před třetí brankou domácí obránci přestali hrát, protože si mysleli, že měl být odpískán ofsajd. Ale ve fotbale platí: „Pokud není pískáno, hra pokračuje“. Dokonale situace ve svůj prospěch využil kdo jiný než střelec Jarek Mičkal a přidal třetí branku. Hosté se ještě před koncem prvního poločasu zmohli na zkorigování výsledku. Jejich hráč se prosadil po standardní situaci a snížil tak na 3:1. V prvním poločase jsme předváděli pěkný fotbal i s hezkými přihrávkami. V minulých utkání jsme spíše o balón museli složitě bojovat. Vedení mohlo být i vyšší, další šance měli Mičkal, Zeman i Skotnica, ale do šaten se šlo za stavu 3:1 pro domácí.

Do druhého poločasu již kvůli zranění nenastoupil špílmachr Huba, místo něj dostal příležitost domácí tank Luboš Pavelka, který se postavil na hrot útoku. Radek Zeman se stáhl do zálohy.

Hra se vyrovnala a začátek druhé půle tak přinášel trošku nervózní fotbal, aspoň tedy z naší strany. Oproti nástupu do zápasu to byl velký rozdíl. Nervozitu na našich kopačkách však ukončil hrdina a střelec utkání Jarek Mičkal, který tak přidal svůj čtvrtý gól. Takového střelce už jsme na Lhotě dlouho neměli, možná se tak Jarek dočká na sochy u hřiště, nebo aspoň vip parkovacího místa před místní restaurací. Kanonýr si náležitě vychutnal i oslavu gólu když si triumfálně klekl na kolena.

Střelec Mičkal a záložník Konečný pustili za ohromného potlesku do hry dva střídající hráče: Lubora „Tarzana“ Bébu a místního nadějného borce Lukáše Pavelku. Střítež ještě snížil hezkou brankou z trestného kopu Matouše Melichaříka – zkušeného borce, který nastupuje hlavně za A tým hostů. Poslední slovo měli však opět naši hráči. Lukáš Pavelka vybojoval míč skluzem před šestnáctkou pro Ondřeje Skotnicu a ten upravil konečné skóre zápasu na 5:2.

Branky: Jaroslav Mičkal 4, Ondřej Skotnica – Kachtík, Melichařík

Sestava domácích: Škuta – Šimčík, Dořičák, Chrástek, Zeman Čest. – Skotnica, Huba (46´Pavelka Lubomír), Galík, Konečný (70´Béba) – Zeman, Mičkal (70´Pavelka Lukáš)

Zpět