Počáteční ospalost ukončil nečekaný koncert

01.09.2014 19:14

Velká Lhota – Krhová „B“ 7:1 (1:1)

Ve druhém kole 4. Třídy skupiny B okresu Vsetín nás čekal souboj s outsiderem loňského ročníku Krhovou „B“. Poslední tři utkání po sobě jsme tohoto soupeře porazili. Krhová však přijela na naše hřiště sebevědomá po překvapivém zisku bodu za remízu v prvním podzimním zápase v Policích.

Kvůli zranění Martina Huby a absenci Česti Zemana do sestavy naskočili dva nováčci. Domácí borec Michal Šimčík se postavil na levý kraj obrany. A šutér Lubor Béba zaujal místo v útoku vedle dvougólového střelce z premiérového zápasu proti Jasenici - Jarka Mičkala. Do středu zálohy se stáhl Radek Zeman.

Úvod zápasu byl nervózní z obou stran, přinesl neatraktivní podívanou. Hosté hrozili především rychlými výpady středem hřiště. My jsme se dostali do náznaku šancí.

Vedoucí branku vstřelila Krhová. Centr hostujících fotbalistů lehce tečoval Martin Kysučan až za záda bezmocného brankáře Škuty. Domácí ještě do konce první půlky vyrovnali. Skotnica zachytil rozehrávku a míč odrazil směrem k Mičkalovi. Ten si obešel bezmocné obránce i brankáře a Skotnicovi míč poslal „do kuchyně“. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Druhý poločas začal pro náš tým velmi příjemně. Jarek Mičkal opět potvrdil své kvality a skvělou přihrávkou nachytal míč před branku Luboru Bébovi, který zavřel oči, přesně vystřelil a skóroval! Lubor tak okořenil svou soutěžní premiéru důležitou brankou a nechal tak své fanoušky zapomenout na „parádu“ v podobě vlastního gólu při přátelském utkání proti Valašské Bystřici.

 Vedení 2:1 našemu týmu přidalo obrovskou chuť do hry. Po akci Chrástka s Mičkalem se snažil míč odkopnout domácí obránce, ale míč trefil tak „parádně“, že se odrazil od tyčky přímo k dobíhajícímu Skotnicovi, který pohodlně zvýšil na 3:1. Ondřej se po vstřelené brance velmi divil. Tolik branek dal naposled snad někdy v přípravce.

 Útočná lavina pokračovala, když si na centrovaný míč Zemana naběhl střídající Luboš Pavelka a potvrdil tak svou roli střídajícího žolíka. Udržel si tak skvělou bilanci branku na zápas. Pátý gól přidal Jarek Mičkal. Skvělou přihrávkou jej našel Zeman a zmíněný střelec popáté rozjásal naše diváky.

Radek Zeman, povzbuzený tím, že góly už dali skoro všichni jeho spoluhráči, se blýskl skvělou střelou po přihrávce Lukáše Konečného a zvýšil na 6:1. Spolupráce Zeman-Konečný zafungovala ještě jednou, když prvně jmenovaný zahrával roh a druhý s přehledem nikým nehlídán uzavřel skóre zápasu.

Krhová v závěru působila odevzdaně, do šancí se dostali i střídající hráči Lukáš Pavelka a Marek Chromela. I přes nepříznivý úvod jsme nakonec zápas zvládli ve velkém stylu. V tabulce nám patří průběžné první místo.

Sestava: Škuta – Košina, Dořičák, Kysučan (75´ Chromela), Šimčík – Skotnica, Zeman, Chrástek, Konečný – Béba (65 ´Lubomír Pavelka), Mičkal (70 ´Lukáš Pavelka)

Branky – Skotnica 2, Béba, Pavelka, Mičkal, Zeman, Konečný

Zpět