Vítězná premiéra v Jasenici

25.08.2014 19:06

Jasenice – Velká Lhota 1:5 (0:1)

Nová sezona nám začala zápasem v Jasenici. Minulý soutěžní ročník jsme domácí borce dvakrát porazili a v tabulce jsme se umístili o dvě příčky výš. Tentokrát nás čekal nelehký zápas. Na papíře jsme možná byli mírným favoritem, ale fotbalisti z Jasenice nikomu body zadarmo na domácím hřišti nedávají.

Nastoupili jsme v téměř kompletní sestavě i s novou posilou Martinem Hubou. Tento technický střední záložník hned v úvodu zápasu vytvořil pěknou šanci pro Radka Zemana, ale ten skóre prozatím neotevřel. To se povedlo o chvíli později Jarku Mičkalovi. Záložník Skotnica vysunul po lajně Radka Zemana, který pak předložil střelci dokonalou přihrávku. Pro Mičkala už nebyl problém uklidit míč do prázdné branky.
Po vstřelené brance se hra vyrovnala. Domácí nás v druhé polovině prvního poločasu dokonce přehrávali. Rozhodčí přidal pár sporných rozhodnutí. Jasenickému hráči s číslem tři dal druhou žlutou kartu, ale červenou nevytáhl. Tento „cirkus“ naše hráče značně znervóznil. Padalo velké množství nadávek na všechny strany a málokdo se soustředil na hru. V této fázi zápasu přišly obrovské šance domácích. Brankář Škuta skvěle vytáhl dva trestné kopy kapitána Jasenice. Následně pak přidal fantastický zákrok, když na brankové čáře zachránil tečovaný míč letící přímo k pravé tyči.
Naštěstí jsme tento nápor ustáli a přežili jsme i desetiminutové oslabení, kvůli vystřídání zraněného Martina Huby. (nebyly k dispozici tabule s čísly)

Do druhého poločasu jsme nastoupili se změnou v útoku. Střídající Luboš Pavelka se vysunul na hrot místo Radka Zemana.
Prvních pár minut se hrál vyrovnaný fotbal. Domácí chtěli vyrovnat, ale naše obrana fungovala skvěle a vyráželi jsme do protiútoků. Po jednom z nich utekl bekům Jasenice Jarek Mičkal a poslal nás do dvougólového vedení. Tento moment rozhodl o průběhu celého utkání. Jasenice se k obratu už nezmohla. Třetí branku přidal po přihrávce Radka Zemana Luboš Pavelka. Po pěkné asistenci Lukáše Konečného se štěstím na 4:0 zvýšil Ondřej Skotnica.
Skvěle chytající brankář Škuta nakonec čisté konto neudržel. Trestný kop domácího kapitána přímo do brány nešťastně prodloužil stoper Martin Kysučan. Ani tato branka nás nějak nevyvedla z tempa a přidali jsme ještě jednu branku. Radek Zeman, který už přihrál na dvě branky, si to po zisku balonu na vlastní polovině namířil mezi nevěřící obránce domácích, prošel mezi nimi a krásné sólo zakončil s přehledem k pravé tyči.

Sestava: Škuta – Košina, Dořičák, Kysučan, Zeman Čest. – Skotnica, Huba (25´ Pavelka), Chrástek, Konečný – Zeman Rad., Mičkal (75´Chromela)

Branky: Mičkal 2, Pavelka, Skotnica, Zeman

Zpět